Aanbod

De workshops en lessenreeksen gaan steeds door in het pajottenland.

Kinderen - groep

Papmuziek 8-30 maanden

Kinderen hebben van nature interesse in muziek. Experimenteren met stemgeluidjes, rammelaars... Baby's en peuters kunnen zich er een hele tijd mee amuseren.

In deze lesjes spelen we in op deze muzikale gevoeligheid. We zingen, bewegen en spelen met muziekinstrumentjes. Op die manier wordt niet enkel het muzikale in je kind ontwikkeld, maar ook de taalontwikkeling en de ouder-kindrelatie wordt versterkt.

Elk kind wordt begeleid door mama/papa/ grootouder...

Kleutermuziek 2,5-6 jaar

We gaan aan de slag met liedjes, muziekinstru- menten, we dansen en experimenteren. Een verhaal vormt de rode draad in deze lesjes.

De lesjes gaan door zonder begeleidende volwassene.


Volwassenen - groep

Stemgebruik (professionelen)

Deze workshop richt zich op personen die professioneel met hun stem werken: leerkrachten, advocaten, telefonisten...

Tijdens deze praktische workshop vertrekken we van het stemergonomisch model: Hoe draag je zorg voor je stem? Welke stemtechnieken kan je toepassen? Hoe kan je je omgeving beïnvloeden?

Het theoretische luik wordt zo beperkt en eenvoudig mogelijk gehouden, alle aandacht gaat naar de praktische toepassing.

Syllabus en lax vox buisje inbegrepen.

Bewuster ademen

Je algemene toestand heeft een invloed op hoe je ademt. Ben je ontspannen, zal je ademhaling (hopelijk) rustiger zijn dan wanneer je je haast naar een belangrijke vergadering.

Je adem weerspiegelt hoe jij je voelt. Omgekeerd kan je ademhaling je gemoed beïnvloeden. Ademhalingsoefeningen kunnen stress en spanning verminderen. Op die manier kan je rustmomenten inbouwen in een hectische dag, wat ervoor zorgt dat je ook beter gewapend bent tegen de stressmomenten.

In deze workshop worden jou inzichten rond het belang van je ademhaling aangereikt, en leer je ademhalingsoefeningen die je thuis meteen kan uittesten. Er wordt niet gewerkt met één bepaalde methode, maar inspiratie wordt onder andere gehaald uit mindfulness, yoga en hartcoherentietraining.

Muziek tijdens de zwangerschap

Baby's zijn al gevoelig voor muziek van vóór de geboorte. Door als aanstaande mama muziek te luisteren en te zingen, zal je kindje al vroeg in aanraking komen met melodie en zal het de stem van mama leren herkennen. Ook het ontspannende effect van muziek op jou als moeder, heeft een gunstige invloed op je ongeboren baby.

We gaan aan de slag met muziek, maar vooral met onze stem. We staan ook stil bij liedjes en spelletjes die leuk zijn om te doen met je pasgeboren baby. Voorkennis of uitgesproken muzikaal talent is zeker niet vereist.


Move Your Voice

Workshop voor iedereen die graag met zijn stem bezig is. We komen los van wat 'mooi' en 'aanvaardbaar' is. Centraal staat een vrij stemgeluid, vertrekkend vanuit een goede basis (houding, ademhaling). Spreken, roepen, zingen... Alles wat we met onze stem kunnen wordt onderzocht en komt aan bod.

Voorkennis of uitgesproken muzikaal talent is zeker geen vereiste. Wél een open geest en de wil om alles even gewoon te nemen zoals het komt.


Volwassenen - privé

Zangles

Jij beslist hoe de zanglessen ingevuld worden. Het instuderen van een repertoire, een specifiek lied, werken aan zangtechniek... Alles is mogelijk!

Er wordt geen specifieke methode gevolgd, oefeningen en aanpak worden aangepast aan wie jij bent en wat jouw stem nodig heeft. 

De lessen gaan steeds door op afspraak in Borchtlombeek (Eikauterstraat 27).

€30/les (30min) - €56/les (60min)